17 Σεπ 2008

Στο Δρέπανο ο καταυλισμός


"Ο κύβος ερρίφθη" για τη χωροθέτηση του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών. Η περιοχή που είναι συνολικής έκτασης 45 στρεμμάτων, είναι παραποτάμια, δίπλα από το χείμαρρο Βολιναίο και βρίσκεται ανάμεσα στο Δρέπανο και τον Ψαθόπυργο. Το οικόπεδο που ανήκει στο Δημόσιο, είχε απασχολήσει παλαιότερα παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι επιθυμούσαν να φτιάξουν εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου θα καλύπτουν περίπου 25 στρέμματα, θα είναι χωρητικότητας 800 ατόμων και θα θυμίζουν κλειστή φυλακή, καθώς θα υπάρχει διπλός τοίχος και φρούρηση από την Αστυνομία.


Από την είδηση μας γεννιόνται τα παρακάτω ερωτήματα: Πόση αστυνομική δύναμη χρειάζεται για να φρουρήσει τα 800 άτομα; Πόσα χρήματα χρειάζονται μηνιαιώς να δαπανώνται για τους πρόσφυγες; (Εαν πούμε ότι το κόστος είναι 10 ευρώ την ημέρα για τον καθένα, σημαινει συνολικό κόστος το χρόνο 2.880.000 ευρώ!!)


Που θα βρεθούνε ρε παιδιά τα λεφτά;

Μήπως τελικά ο καταυλισμός γεμίσει από αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και οι Αφγανοί θα συνεχίσουν να δίνουν το παρόν στα παραπήγματα της Ευρώτα;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά θα τα βάλει ο Φούρας από τα χρήματα που παίρνει από τις κλήσεις.